Tarım ve Orman Bakanlığı, kamuoyunda büyük yankı uyandıracak yeni taklit ve tağşiş listesini açıkladı. Özellikle Antalya Kepez’de tespit edilen at eti, eşek eti ve domuz eti kullanımı vatandaşları şoke etti. Çiğ köfte işletmelerinde at eti tespit edilmesi, gıda güvenliği konusundaki endişeleri bir kez daha gündeme getirdi.Peki Antalya’da at eti, eşek eti ya da domuz eti tespit edilen firmalar var mı? Varsa Antalya’da hangi işletmeler domuz eti kullanıyor? Hangi işletmeler, at ve eşek eti kullanıyor? Detaylar haberimizde…
Antalya’da İşletmelerde Tek Tırnaklı Eti Tespit Edildi
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın en son yayınladığı taklit ve tağşiş listesinde, Antalya’da bazı firmaların tek tırnaklı eti kullandığı tespit edildi. Peki Tek Tırnaklı eti ne demek? At mı eşek eti mi? İşte cevabı…
Tek Tırnaklı Eti Nedir
Tek tırnaklı eti, at ve eşek gibi hayvanların eti için kullanılan genel bir ad olarak biliniyor. Peki Antalya’da tek tırnaklı eti tespit edilen işletmeler var mı?
- At eti tespit edilen işletmeler
- Eşek eti karıştırılan ürünler
Bakanlık tarafından yapılan denetimlerde, özellikle et ve et ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan işletmelerin sayısının artması, tüketicilerin sağlığını tehdit eder boyutlara ulaştı. Antalya Kepez bölgesindeki işletmelerde yapılan incelemelerde, vatandaşların bilgisi dışında at eti, eşek eti kullanıldığı ortaya çıktı.
Tüketiciler İçin Önemli Uyarılar
- Güvenilir gıda işletmelerinden alışveriş yapılması
- Etiket bilgilerinin dikkatle incelenmesi
- Şüpheli durumların ALO 174 Gıda Hattı’na bildirilmesi
- Kayıtlı ve denetimli işletmelerin tercih edilmesi
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı listede yer alan işletmelere idari para cezası uygulanırken, kamuoyuna ifşa edilen firmaların ürünleri de toplatılıyor. Vatandaşların sağlığını tehlikeye atan bu uygulamalara karşı bakanlık sıkı önlemler almaya devam ediyor.