Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TAGEM’in geliştirdiği yerli yoğurt mayası ile ithalata olan bağımlılığın sona ereceğini açıkladı.
Yoğurt mayası ithalatına son verecek yerli üretim müjdesi geldi. Türkiye’nin yoğurt mayası ihtiyacını karşılayacak yerli formül nasıl geliştirildi sorusu yanıt buldu. Peki, yeni geliştirilen yoğurt mayası ne zaman kullanıma sunulacak? İşte Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Bursa’da yaptığı önemli açıklamaların detayları…
BAKMADAN GEÇME! Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından 3 yıl süren AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirilen yerli yoğurt mayası, ürünlerin raf ömrünü %300 artırıyor. Hiçbir katkı maddesi içermeyen formülasyon, Anadolu’nun dört bir yanından toplanan doğal mayalardan elde edildi.
Bakan Yumaklı, “3. Global Farm Summit” etkinliğinde yaptığı açıklamada, “Patent süreci tamamlandığında Türkiye’de üretilen ürünlerde kullanılmaya başlanacak. Yoğurdun dayanıklılığını 3-4 kat artıran bu doğal mayanın kullanımıyla ithalat sona erecek” dedi.
ÖNEMLİ DETAY: Türkiye Yüzyılı’nın üreticinin yüzyılı olacağını vurgulayan Bakan Yumaklı, bakanlık olarak yerli üretimi desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Patent sürecinin tamamlanmasının ardından yerli yoğurt mayasının ticarileşmesi bekleniyor.
Haberin detayları güncellendikçe sayfamızda yer alacaktır…